Интернет ресурси

 

Мисля (поне засега), че Lessons In Electric Circuits на Tony Kuphaldt (Bellingham Technical College, Washington) е най-добре написаният популярен курс по схемотехника. той също започва от самото начало (например, в Chapter 2 той разсъждава за връзката между напрежение, ток и съпротивление; след това въвежда аналогии на закона на Ом) и продължава с по-сложните схеми с операционни усилватели.
Разгледайте внимателно списъка Topical worksheets от неговия голям и амбициозен проект Socratic electronics; там ще откриете интересни въпроси, които тепърва ще дискутираме на семинарните занятия. positive feedback :)

 

Интересни проблеми можем да открием в курса по електроника Physics 123 преподаван от Tom Hayes от Harvard University. Tom Hayes е автор на Student Manual for the Art of Electronics - частта за студенти от бестселъра The Art of Electronics ("Искусство схемотехники" в превод на руски - все още се намира на щандовете за употребявани книги). positive feedback :)

А сега да разгледаме един по-практически курс по аналогова електроника - Basic Car Audio Electronics на Perry Babin. В него са показани много приложения на аналоговите схеми в автомобилната аудиоелектроника, което може да направи интересна аналоговата схемотехника за вас "меломани". positive feedback :)
Автор Glen Williamson
Автор Rod Nave, Georgia State UniversityКакво означават цветовете на хипервръзките?

circuit-fantasia.com

http://www.circuit-fantasia.com
интерактивни графики, анимации и др. ресурси от сайта

Външни връзки към всевъзможни интернет ресурси, също и
e-mail бутони, най-често с подготвен subject
Вътрешни връзки (котви) към части от текущата страница или към други страници от My Students
Връзки към постоянно използвани интернет ресурси (сродни курсове):
http://www.people.fas.harvard.edu/~thayes/phys123

http://www.ibiblio.org/obp/books/socratic

http://www.talkingelectronics.com
http://www.bcae1.com

Пишете на cyril@circuit-fantasia.com за да добавите нови ресурси (включително и ваши).